ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το TED ξεκίνησε ως ένα τετραήμερο συνέδριο το 1984 με στόχο να διαδοθούν ιδέες και πρωτοβουλίες που αφορούν την Τεχνολογία, την Ψυχαγωγία και τον Σχεδιασμό (Technology, Entertainment, Design). Σήμερα συνεχίζει το έργο του, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός προάγοντας Ιδέες που Αξίζει να Διαδοθούν (Ideas Worth Spreading), θέτοντας επί σκηνής ποικίλες απόψεις, ιστορίες, γεγονότα και περιστατικά που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: από την επιστήμη στην επιχειρηματικότητα έως τα παγκόσμια ζητήματα, μέσα από ομιλίες μικρού μήκους (18 λεπτά ή και λιγότερο) σε περισσότερες από 100 γλώσσες!

Σκοπός είναι από την σκηνή του TED να περάσουν άτομα που αποτελούν έμπνευση στο κοινό, άτομα που χαρακτηρίζονται ηγέτες μέσα από τις καθημερινές τους πράξεις και ξεχωρίζουν με τις καινοτόμες ιδέες τους.

Σπουδαίες προσωπικότητες που έχουν μιλήσει σε TED συνέδρια για να μοιραστούν την ιστορία τους είναι οι: Bill Gates,Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, and UK Prime Minister Gordon Brown.

Ακολουθήστε το TED στο Twitter, ή στο Facebook

Το TEDx είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική διοργάνωση αυτόνομων εκδηλώσεων, η οποία επιτρέπει τη διεύρυνση του πλαισίου “Ideas Worth Spreading” σε τοπικό επίπεδο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία διάδοσης ιδεών απευθυνόμενη σε μεγαλύτερη ποικιλία ανθρώπων, δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα, πανεπιστήμια, κοινωνίες, πλατείες, πόλεις και βιβλιοθήκες να διοργανώσουν τα δικά τους TEDx συνέδρια.

Παγκοσμίως διοργανώνονται πάνω από 16.000 TEDx  συνέδρια ετησίως αποτελώντας μια από τις πιο αποτελεσματικές πλατφόρμες μετάδοσης γνώσης. Στη χώρα μας διοργανώνονται πάνω από 20 συνέδρια TEDx το χρόνο από διαφορετικές οργανωτικές ομάδες όπου η καθεμιά εντάσει το δικό της προσωπικό στυλ στο κεντρικό θέμα προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία.  

NKUA ή αλλιώς ΕΚΠΑ είναι το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, το μεγαλύτερο και αρχαιότερο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.

Από την εποχή του Όθωνα, αμέτρητοι φοιτητές έχουν αποκτήσει δεξιότητες και γνώση χάρη στη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Σήμερα το ΕΚΠΑ  φιλοξενεί πάνω από 100,000 φοιτητές με στόχο:

Να τους εκπαιδεύσει και να αναπτύξει τις ικανότητες τους για να αναδειχθούν, τόσο στην αγορά εργασίας, όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον,
Να βελτιώσει την κριτική τους αντίληψη και τον πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο σκέψης τους,
Να τους παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για να ικανοποιήσουν τα όνειρα τους,
Να τους καθοδηγήσει στις καθημερινές τους πράξεις και επιλογές.
Αξιοποιώντας όλες αυτές τις ευκαιρίες, 6 φοιτητές αποφάσισαν να φέρουν στον “κόσμο” του ακαδημαϊκού ιδρύματος, ΕΚΠΑ, το πρώτο TEDx συνέδριο, με την επωνυμία TEDxNKUA.

Με πολλή ενέργεια, δημιουργικότητα και αφοσίωση, θα χαράξουν το παρθενικό ταξίδι της TEDx Κοινότητας του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος του συνεδρίου είναι να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει, να καθοδηγήσει και να προβληματίσει το νεανικό κοινό του. Η μεγαλύτερη πρόκληση του πρώτου TEDxNKUA είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία να φέρει σε επαφή άτομα από 33 διαφορετικές σχολές, της μεγαλύτερης Πανεπιστημιακής κοινότητας στην Ελλάδα.